- 02126711303
- info@omidan.institute
- شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح الی ۱۷ عصر
[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1547280509948{margin-bottom: 0px !important;}”]این حوزه از روانشناسی شخصیت متفاوت از سایر حوزه هایی است که تاکنون در مورد روانشناسی شخصیت مورد بحث قرار گرفته اند. هر یک از حوزه ها ، به مجموعه تبیین های خاصی از شخصیت اشاره داشتند.
به عبارت دیگر ، در هر یک از حوزه های روانشناسی شخصیت، دیدگاه و مجموعه دانسته هایی درباره علل تفاوت های شخصیتی و فردی مطرح گردید. در این حوزه آخر – حوزه سازگاری – بعضی از پیامدهای شخصیت را بررسی می کنیم. دلیل تمرکز ما بر سازگاری این است که کارکردهای شخصیت از بسیاری جهات به ما کمک می کنند تا با چالش ها و ضرورت های زندگی ، سازگار شویم. اگر چه ، هر یک از ما این کار را به روشی منحصر به فرد انجام می دهد. در این حوزه ، بر دو پیامد مهم تمرکز می کنیم : سلامت جسمانی و سلامت روانی.[/vc_column_text][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/01/woman-with-mental-health-issues.jpg” image_size=”full” align=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1547280625381{margin-bottom: 0px !important;}”]همه ما با ضرورت های زندگی سازگار می شویم و به رویدادهای زندگی واکنش نشان می دهیم. حتی ممکن است بعضی از ما فکر کنیم که فشارهای روانی خیلی زیادی در زندگی مان وجود دارد. با این حال، فشار روانی “بیرون ” از زندگی ما نیست، بلکه بیشتر به نحوه پاسخ مان به رویدادهای زندگی بستگی دارد. این که ما بعضی رویدادها را چطور تفسیر می کنیم تعیین می کند که آیا آنها را تنش زا تلقی خواهیم کرد یا نه.
گرایش به این که رویدادها را به صورتی تفسیر کنیم که در ما پاسخ فشار روانی را برانگیزد تحت تاثیر شخصیت ما قرار دارد. شخصیت در نحوه ارزیابی و تفسیر ما از رویدادها ، و مقابله ، انطباق ، و سازش با نشیب و فرازهای زندگی روزمره مان ، نقش مهمی ایفا می کند. علاوه بر این ، بعضی افراد الگوهایی از رفتار، هیجان ، و روابط میان فردی را نشان می دهند که برای آنها و اطرافیانشان مشکلاتی به وجود می آورد. این نیمرخ های شخصیتی مشکل ساز ، در قالب مجموعه ای از اختلالات شخصیت دسته بندی می شوند. این دو موضوع – مقابله با فشار روانی و اختلالات شخصیت – به این دلیل که به چگونگی تعامل و مقابله موثر افراد با چالش های محیطی مربوط اند، حوزه سازگاری را تعیین می کنند.
شواهد قابل ملاحظه ای جمع آوری شده است که نشان می دهد شخصیت با پیامدهای سلامت ، مثل بیماری قلبی، رابطه دارد. روانشناسی شخصیت در مورد چگونگی و چرایی این روابط ، چندین نظریه مطرح کرده اند و برای تغییر الگوهای رفتاری زیان آور برای سلامتی ، روش هایی را نیز پیشنهاد می کنند.
شخصیت با انواعی از رفتارهای مرتبط با سلامت نیز رابطه دارد، مثل سیگار کشیدن ، مشروب خوردن ، و خطر پذیری. برخی پژوهش ها حتی نشان داده اند که شخصیت با طول عمر ما همبستگی دارد.[/vc_column_text][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/01/shutterstock_228064102-small-461.jpg” image_size=”full” align=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1547280828588{margin-bottom: 0px !important;}”]
علاوه بر سلامتی و مقابله با فشار روانی ، ریشه بسیاری از مشکلات مهم در زندگی را می توان در شخصیت پیدا کرد. در این حوزه از شناخت در روانشناسی شخصیت ، مفهوم اختلال مطرح می شود، یعنی این عقیده که نیمرخ های شخصیتی خاص می توانند به حدی نابهنجار یا مسئله ساز باشند که در زندگی فرد ، به ویژه در حوزه کار و روابط اجتماعی او ، دشواری های زیادی ایجاد کنند.
ویژگی های شخصیتی خاصی که در سازگاری ضعیف و پیامدهای نامطلوب در زندگی نقش دارند، اختلال های شخصیت، مثل شخصیت ضد اجتماعی و شخصیت خودشیفته ، اختصاص می دهیم. ما معتقدیم که با بررسی این که چه چیزی شخصیت را با مشکل رو به رو می کند، می توان کارکرد شخصیت “بهنجار ” را بهتر دریافت.
این کار شبیه حوزه پزشکی است که در آن ، با بررسی اختلال ها و بیماری ها ، فهم کارکردهای فیزیولوژیک عادی روشن تر می شود.
پژوهشگران برای تفکر درباره چگونگی ارتباط شخصیت با سلامت، چندین الگو مطرح کرده اند. این الگوها می توانند به شکل نموداری از متغیرهای اصلی همراه با روابط علّی میان این متغیرها باشند که با پیکان مشخص می شوند.الگوها در هدایت تفکر پژوهشگران درباره متغیرهای خاص و به ویژه تفکر در مورد چگونگی تاثیر متغیرها بر یکدیگر مفیدند.
احساس درهم پیچیده شدن به واسطه رویدادهایی که به نظر می رسد نمی توانید آنها را کنترل کنید . رویدادهایی که علل فشار روانی هستند ، محرکهای تنش زا نامیده می شوند و ظاهرا چندین ویژگی مشترک دارند:
وقتی فشار روانی بروز می کند ، افراد معمولا دستخوش الگویی از واکنش های هیجانی و فیزیولوژیکی می شوند، مثل وقتی که دارید از مقابل یک ماشین عبور می کنید ، صدای بوق اتومبیل شما را بترساند. تا حدودی از جا می پرید، قلبتان تندتر می زند ، و فشار خونتان بالا می رود، و کف دست و پایتان عرق می کند. این الگوی واکنش معمولا پاسخ جنگ و گریز نامیده می شود.
فشار روانی ، یک پاسخ جسمانی و روانی به ضرورت ها، الزام ها ، و فشارهایی است که افراد را در منگنه می گذارند. در پاسخ به فشار روانی ، افراد منابع جسمانی و هیجانی خود را برای مقابله با این ضرورت ها و فشارها بسیج می کنند. روان شناسان چهار نوع فشار روانی را از هم متمایز می کنند:
رویدادهای ناخوشایند در زندگی همه اتفاق می افتد. همه ما در زندگی روزمره، با موانع و مشکلات ، فقدان ها، و ناکامی های گذاریی مواجه می شویم. با این حال ، به نظر می رسد بعضی افراد قادرند بهتر مقابله کنند، بر رویدادهای تنش زا فائق آیند، یا آنکه این رویدادها را نوعی چالش در نظر بگیرند و نه منابع فشار روانی . یک بعد شخصیتی که در زمینه فشار روانی مورد بررسی قرار گرفته ، سبک اسناد است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
آدرس : تهران،روبروی پارک نیاوران،مجتمع اداری تجاری اطلس مال، طبقه A4 ، واحد 14
تلفن : 02126711303
پشتیبانی فنی : 09129582007
موسسه امیدان حضور جوان نهادی است مستقل که در زمینه ی انجام فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی با هدف توسعه و تعالی ایران عزیزمان در سال 1395 به ثبت رسمی رسیده است. عموم فعالیت های امیدان حضور جوان در حوزه های علمی فرهنگی تحقیقاتی و نیکوکاری جامعه می باشد. ما به جوانان این مرز و بوم ارزش بسیار قائلیم و اعتقاد داریم با نیروی جوان و دانش روز در کنار بهره مندی از تجربه ی بزرگان، می توانیم ایران را بسازیم.