- 02126711303
- info@omidan.institute
- شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح الی ۱۷ عصر
[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1549097159164{margin-bottom: 0px !important;}”]تکامل تکنولوژی در جامعه به طور چشمگیری باعث بروز تغییرات در زندگی آدمی شد. تعداد بی شماری از مردم در سراسر جهان از تکنولوژی های مدرن استفاده می کنند و از آن بهره می برند و فرصت های فوق العاده موجود در آن نقش مهمی در تقریبا تمامی زمینه های زندگی انسانی ایفا می کند.
تکنولوژی در جامعه دسترسی به بسیاری از ابزار لازم را که مردم در آموزش، صنعت، پزشکی، ارتباطات، حمل و نقل و غیره نیاز دارند، ساده کرده است. با این حال، استفاده بیش از حد از تکنولوژی در جامعه نیز کار سنجیده ای به نظر نمی آید! اما سوال ما درواقع این است تکنولوژی؛ دوست یا دشمن بشر؟
اگرچه در اغلب موارد سرعت انجام وظایف با کمک تکنولوژی در جامعه تسریع می شود، اما بسیاری از مردم متوجه نمی شوند که تکنولوژی در جامعه تاثیر منفی هم می تواند بگذارد و توسعه قابل ملاحظه ای آن، زندگی را به روش های مختلفی پیچیده کرده است. تکنولوژی روابط میان اعضای خانواده را تضعیف کرده است. اعضای خانواده با درگیر شدن در انواع لوازم جانبی و موبایل و سایر نتیجه های توسعه تکنولوژی، به مانند گذشته نمی توانند فضای شادابانه ای را در کنار یکدیگر تجربه کنند، همانطور که قبل از اختراع این دستگاه ها، اعضای خانواده در اطراف میز نشسته و بازی می کردند. تکنولوژی نقش مهمی در توسعه صنایع مختلف نیز داشته است؛ از جمله این تغییرات در بخش بانکی، آموزشی، صنعت کشاورزی، دنیای سرگرمی و بسیاری از کسب و کارها می باشد. تاثیرات تکنولوژی در جامعه را نمی توان اندازه گیری کرد زیرا هنوز هم در حال تغییر دادن راهکارهایی است که ما در لحظه انجام می دهیم. با این حال، تکنولوژی در جامعه نیز دارای برخی از اثرات نامطلوب است. در زیر برخی از تاثیرات مطلوب و نامطلوب تکنولوژی در زندگی ما را بررسی کرده ایم.
-بخش حمل و نقل بهبود یافته است
تکنولوژی در جامعه این حمل و نقل را آسان و ارزان کرده است، تکنولوژی هایی مانند اتومبیل، هواپیمای، قایق های قایقرانی، قطارهای الکترونیکی، به راحتی از یک مکان به مکان دیگر حرکت می کنند.
-بهبود روابط و ارتباطات انسانی
تکنولوژی در جامعه در مورد نحوه اتصال و یا کشف روابط جدید بهبود یافته است. با چیزهایی مانند تلفن های همراه و رسانه های اجتماعی اینترنتی، مردم می توانند با هرکدام از این موارد به راحتی از قبل ارتباط برقرار کنند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/02/ajshdal.jpg” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1549094276226{margin-bottom: 0px !important;}”]• منفی
-جداسازی دیجیتالی در حال افزایش است
همانطور که تاثیرات تکنولوژی در جامعه را در اغلب کشورهای توسعه یافته مشاهده می کنیم، گروه بزرگی از جوامع باقی مانده اند و ممکن است حتی به روش هایی که از تکنولوژی در جهان اول استفاده می کنند نزدیک نباشد. به عنوان مثال، اختراع کیف پول الکترونیکی یک تکنولوژی خوب است که به شما کمک می کند تا از طریق آی فون خود پول پرداخت کنید، اما به همان اندازه که این تکنولوژی ممکن است مفید باشد، بسیاری از کشورهای جهان سوم نمی توانند از این سرویس استفاده کنند.
-فقدان و یا کمبود زندگی واقعی و دوستان
در تکنولوژی در جامعه، درست است که شبکه های اجتماعی و تکنولوژی های پیام رسانی متن نقش بسیار مهمی در برقراری ارتباط بیشتر مردم نسبت به گذشته ایفا کرده اند، اما خنده دار است که تعداد افرادی که تنها وقت خود را صرف می کنند افزایش یافته است. افراد معمولا وقت بیشتری را صرف این می کنند تا در شبکه های اجتماعی به گفتو با “دوست مجازی” خود بپردازند. یک کاربر ممکن است بیش از ۵۰۰ دوست در یک شبکه اجتماعی خاص داشته باشد، اما در دنیای واقعی هیچ دوست واقعی نداشته باشد، چرا؟ از آنجایی که بیشتر وقت خود را در دنیای مجازی صرف می کند و دوستان واقعی خود را در نتیجه از دست می دهند و منجر به تنهایی و بیماری سایبری می شوند.
-بیماری به نام تکنولوژی “واقعیت مجازی”
امروزه اکثر خطوط هوایی از تکنولوژی واقعیت مجازی استفاده می کنند تا خلبانان خود را در مورد چگونگی واکنش موثر در شرایط نامساعد آموزش دهند. بنابراین در طول این آموزش، به خلبان یک چالش در شکل واقعیت مجازی ارائه خواهد شد و آنها به چگونگی غلبه بر شرایط آگاه خواهند شد. حالا مشکل اینجاست:
این خلبان در معرض یک “زندگی مجازی” قرار گرفته است و اگر برای مدت طولانی این کار را انجام دهند، باعث ایجاد عدم تعادل در زندگی آنها می شود. زندگی در یک واقعیت مجازی به صورت واقعی، به مشکلات آن ها اضافه می شود. بنابراین آنها پیوسته فلش بک، چشم درد و زدگی از شبیه ساز را تجربه می کنند. اگر زمان زیادی را در یک سیستم واقعیت مجازی صرف میکنید که از یک هدست با وضوح پایین برای نمایش دادن استفاده می کند، ممکن است مشکلات چشم را تجربه کنید. وقتی که رزولوشن بسیار کم است، چشمان شما مجبور به کار سخت تر برای تشخیص تصاویر می شوند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/02/juffffdg.jpg” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1549094310166{margin-bottom: 0px !important;}”]اگر چه تکنولوژی در جامعه مدرن وظایف مردم را تسهیل می کند، ممکن است بدن انسان را نیز تضعیف کند، طبیعت را ویران کند و ارزش های خوب را در ارتباطات اجتماعی نابود کند. فناوری یا تکنولوژی به ساخت، اصلاح، استفاده و دانش ابزارها، ماشین آلات، تکنیک ها، صنایع دستی، سیستم ها و روش های سازمان، به منظور حل یک مشکل و بهبود یک راه حل پیش از مواجه شدن با یک مشکل، دستیابی به یک هدف و یا انجام یک عملکرد خاص می گویند. پس بهتر است در فرهنگ استفاده از تکنولوژی در جامعه مدرن کنونی تغییر دیدگاه و رویکرد رخ دهد تا از جوانب منفی آن بتوان جلوگیری نمود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
آدرس : تهران،روبروی پارک نیاوران،مجتمع اداری تجاری اطلس مال، طبقه A4 ، واحد 14
تلفن : 02126711303
پشتیبانی فنی : 09129582007
موسسه امیدان حضور جوان نهادی است مستقل که در زمینه ی انجام فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی با هدف توسعه و تعالی ایران عزیزمان در سال 1395 به ثبت رسمی رسیده است. عموم فعالیت های امیدان حضور جوان در حوزه های علمی فرهنگی تحقیقاتی و نیکوکاری جامعه می باشد. ما به جوانان این مرز و بوم ارزش بسیار قائلیم و اعتقاد داریم با نیروی جوان و دانش روز در کنار بهره مندی از تجربه ی بزرگان، می توانیم ایران را بسازیم.