- 02126711303
- info@omidan.institute
- شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح الی ۱۷ عصر
[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1551611659463{margin-bottom: 0px !important;}”]
مشاوره روانشناسی خانواده با اختلالات و بیماریهای متنوعی سروکار دارد که برای هر کدام راهکار ویژهای در اختیار دارد تا بتواند این اختلالات را درمان و یا گاهی اوقات کنترل کند. یکی از اختلالاتی که طیف گستردهای از افراد را در برمیگیرد. گلوسوفوبیا یا اضطراب از صحبت کردن است. واژه glossophobia از واژه “glossa” به معنی زبان و ” “phobos به معنی ترس و وحشت، مشتق شدهاست.
در گلوسوفوبیا یا ترس از سخن گفتن در برابر گروهی از افراد ناشناس، یا گروهی نزدیک از دوستان، سبب تحریک اضطراب فرد میشود و باعث میشود فرد احساس راحتی نداشته باشد و شروع به عرق کردن یا لرزش کند یا گاهی اوقات ضربان قلبش افزایش یابد.
سخنران یا صحبتکننده ممکن است در برابر افراد غریبه راحتتر صحبت کند اما وقتی در مقابل خانواده یا دوستان قرار میگیرد هراس از صحبت کردن، وجود فرد را فرابگیرد. برعکس این اتفاق نیز امکانپذیر است یعنی فرد در جمع دوستان متکلم وحده است و سخنران خوبی میباشد، اما در صحبت با افراد غریبه با هراس شدیدی مواجه میشود. مشاوره روانشناسی خانواده با گفتاردرمانی و یا گروهدرمانی سبب مدیریت این اختلال میشود.
ترس دانشآموزان یا دانشجویان از صحبت کردن در کلاس درس به دلیل همین اختلال میباشد که فرد احساس واهمه دارد. دانشآموزان میترسند که در صحبت کردن اشتباه کنند و یا به طور کلی توسط مخاطبین مورد قضاوت قرار بگیرند. بیشترین نگرانی که دانشآموزان از صحبت کردن در ملأعام دارند، ممکن است از یک تجربه قبلی ناشی شود که توسط مخاطبین مورد قضاوت قرار گرفته و یا مخاطبین به اندازه سخنران علاقهای به موضوع مورد بحث نداشته باشند. در اینجا مشاوره روانشناسی خانواده با در نظر گرفتن ابعاد مختلف مسئله از شرایط فردی تا شرایط خانوادگی، به بررسی و ارزیابی گلوسوفوبیا پرداخته و راهبردهای مؤثری را پیشنهاد میکند.
مشاوره روانشناسی خانواده با علم بر این نکته که، بسیاری از افراد هنگامی که با ارائه یک سخنرانی مواجه میشوند، واکنش کلاسیک مبارزه یا گریز از موقعیت را تجربه میکنند، کمک میکنند تا این واکنش مثبت بدن را به صورت مؤثری، مدیریت و کنترل کنند. وقتی فرد احساس وحشت میکند، مغز با انتشار آدرنالین باعث افزایش سطح قند خون، فشار خون و ضربان قلب میشود. به همین دلیل افراد هنگام صحبت کردن در یک جمع، عرق کرده، لرزش خفیف تا شدیدی در دستان آنها مشاهده میشود و صورتشان قرمز میشود. “همان جمله رایجی که میگویند صورتش گل انداخته است”. اگر چه پاسخ جنگ و گریز در انسانها مؤثر است اما وقتی که انسانها مجبور باشند از حملات دشمن و حیوانات وحشی، وحشت داشته باشند، نه اینکه در یک اتاق جلسه! مشاوره روانشناسی خانواده با رسیدن به ریشه هراس، به افراد کمک میکند تا قدمهای مؤثری برای مدیریت مبارزه و گریز در جمع بردارند.
اما راهکار مقابله با این اختلال چیست؟ مشاوره روانشناسی خانواده راهکارهای کاربردی را برای رفع گلوسوفوبیا به کار میگیرد که در زیر به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد.[/vc_column_text][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/03/unnamed-file-9.jpg” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1551611977168{margin-bottom: 0px !important;}”]اگر چه ترسهای اجتماعی اغلب در خانوادهها پدیدار میشوند، اما علم پشت این مسئله درک نمیشود. مطالعهای در سال ۲۰۰۲ گزارش کرد؛ موشهایی که ترس و اضطراب کمتری را نشان میدهند، فرزندانی با اضطراب کمتر زادوولد میکنند. اما تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا فوبیای اجتماعی موروثی است یا نه، نیاز است. به همین دلیل مشاوره روانشناسی خانواده در درمان و یا کنترل گلوسوفوبیا میتواند تا زمان اثبات تحقیقات، نقش پررنگی داشته باشد.
مشورت کردن با مشاور روانشناسی خانواده، سبب میشود تا اضطراب شما را تشخیص دهد. برای مثال، افراد ممکن است تجربه ناخوشایندی داشته باشند، مثل اینکه گزارشی در کلاس داده باشند که خوب پیش نرفته باشد. یا از آنها خواسته شدهاست که بدون آمادگی سخنرانی کنند. مشاور با بررسی این تجربیات ناخوشایند و ریشهیابی آن به افراد کمک میکند تا اعتماد به نفس خود را بازیابند و بتوانند بدون ترس در جمع صحبت کنند.
مشاور روانشناسی خانواده با صحبت کردن با اعضای خانواده و فرد ریشه گلوسوفوبیا را کشف میکند که معمولاً بخش عمدهای از آن بهدلیل انتظارات بیش از حد فرد، از خودش است؛ این انتظارات که روی تواناییهای فرد تأثیر منفی میگذارند، به دلیل شیوهی تربیتی نادرست می باشد.
مشاور با صحبت کردن با فرد او را واقعبین میکند همچنان با صحبت با دیگر اعضای خانواده از آنها میخواهد که قضاوت را کنار گذاشته تا فرد با این هراس مقابله کند. بخش دیگری از این ترس بهدلیل استرس و اضطراب ذاتی به وجود میآید که افراد حتی از تصور صحبت کردن در جمع هم واهمه دارند. مشاور روانشناسی خانواده با کمک فرد، مشکل را کشف خواهد کرد و راهحلهایی را برای تغییر شکل دادن هر گونه افکار منفی به فرد آموزش میدهد و با ارائه راهکارهای درمانی، سبب برطرف شدن این اختلال میشود.
نمونههایی از مواردی که مشاوره روانشناسی خانواده به فرد برای رفع گلوسوفوبیا آموزش میدهد:
مشاوره روانشناسی خانواده به فرد کمک میکند که اعتماد به نفس خود را بالا ببرد مثلاً به جای اینکه فرد فکر کند “من نباید هیچ اشتباهی مرتکب شوم” قبول کند که همه مردم در هنگام ارائه، دچار خطا و اشتباه میشوند.
مشاور به فرد تلقین میکند که به جای “همه فکر میکنند که من بیکفایت هستم” بر این حقیقت تمرکز کند که حضار میخواهند فرد موفق شود. سپس به خودش یادآوری کند که مطالب مورد گفتگو جذاب هستند و به آنها اشراف کامل دارد.
زمانی که مشاور، ترس فرد را شناسایی کرد، تمرین صحبت کردن را به گروههای کوچک و حمایتکننده محول میکند. همانطور که اعتماد به نفس فرد تقویت میشود، گروههای مخاطبان نیز افزایش مییابد.
درمان با کمک مشاوره روانشناسی خانواده، میتواند برای ایجاد یک نگرش مثبت نسبت به رفتار و بهتر ساختن شرایط، مفید باشد. تکنیکهای گروهدرمانی نیز میتواند روند بهبود را کامل کند. مشاور دلسوز و آگاه به شرایط خانواده، مورد مناسبی است برای اینکه فرد بتواند بر این مشکل فائق شود.[/vc_column_text][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/03/unnamed-file-10.jpg” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1551612165689{margin-bottom: 0px !important;}”]
اگر افراد در اکثر اوقات در صحبت کردن برای هر جمعی اضطراب شدید داشته باشند، به مرور شرایطشان از آنچه که اکنون است بدتر خواهد شد. این مشکل میتواند بر تمام امور روزانهی آنان تأثیر منفی بگذارد. افراد زیادی با این مشکل دست وپنجه نرم کردهاند و با کمک مشاور روانشناسی خانواده، تلاش خود و اعضای خانواده توانستهاند پیروز میدان در برابر این بیماری باشند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
آدرس : تهران،روبروی پارک نیاوران،مجتمع اداری تجاری اطلس مال، طبقه A4 ، واحد 14
تلفن : 02126711303
پشتیبانی فنی : 09129582007
موسسه امیدان حضور جوان نهادی است مستقل که در زمینه ی انجام فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی با هدف توسعه و تعالی ایران عزیزمان در سال 1395 به ثبت رسمی رسیده است. عموم فعالیت های امیدان حضور جوان در حوزه های علمی فرهنگی تحقیقاتی و نیکوکاری جامعه می باشد. ما به جوانان این مرز و بوم ارزش بسیار قائلیم و اعتقاد داریم با نیروی جوان و دانش روز در کنار بهره مندی از تجربه ی بزرگان، می توانیم ایران را بسازیم.