- 02126711303
- info@omidan.institute
- شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح الی ۱۷ عصر
[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1552282605231{margin-bottom: 0px !important;}”]به نظر شما یک مشاوره خانواده خوب میتواند بهترین راهکارهای درمانی را برای وسواس فکری عملی افراد ارائه کند؟
یقیناً در میان دوستان، اعضای خانواده و یا آشنایان خود، افرادی را دیدهاید که چند بار دستان خود را میشویند اما باز از کثیفی دستانشان نگران هستند یا برای کسب اطمینان از اینکه درب خانه یا ماشین خود را بستهاند به مراتب آن را امتحان میکنند. معمولاً به این دسته از افراد گفته میشود که به اختلال وسواس دچار هستند. اما سؤال بارز اینجا است که وسواس فکری عملی چیست؟ آیا راهکاری برای درمان آن وجود دارد؟ آیا مشاوره خانواده میتواند در ارائه راهکارهای مناسب و به دردبخور برای درمان وسواس فکری عملی، نقش مهمی را ایفا کند؟ بسیاری از افرادی که به این اختلال مبتلا هستند همواره نگران این هستند که به پیشانی آنها مهر اختلال روانی زده شود و باعث شود که مشکلات غیرقابل پیشبینی دیگری سر راهشان قرار گیرد.
به طبع این نگرانی میتواند باعث شدیدتر شدن مشکلشان شود. شاید به همین دلیل و ترس از مشکلات روانی است که مشاوره خانواده اولین و مناسبترین گزینه برای خلاص شدن این دسته از افراد از این مشکل است. ما اینجا مطالب جامع و باکیفیتی را درباره وسواس فکری عملی و راهکارهای درمان آن توسط مشاور خانواده برایتان جمعآوری کردهایم. قبل از هر چیز باید برای افرادی که به اختلال وسواس فکری عملی دچار هستند خاطرنشان کنیم، هیچگاه تصور نکنند که به یک بیماری وحشتناک و غیرقابل درمان روبهرو هستند. زیرا به هیچوجه اینطور نیست و این عارضه به راحتی قابل درمان میباشد.[/vc_column_text][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/03/unnamed-file-25.jpg” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1552282745924{margin-bottom: 0px !important;}”]
مشاوره خانواده درباره تعریف اختلال وسواس فکری عملی میگوید عمدتاً وسواس فکری عملی به یک سری افکار مزاحم و نسنجیده یا همان اختلال تشویشی گفته میشود که میتواند بنا به عواملی نظیر: بیولوژیکی و ژنتیکی و نیز برخی از فاکتورهای زیستی به وجود آید که فرد مبتلا به آن احساس مجبور شدن میکند. معمولاً شیوع این اختلال که تنها ۲ درصد از جمعیت جهان را به خود مبتلا کرده است از همان دوران جوانی و حتی شاید زودتر آغاز میشود. همچنین مشاوره خانواده اذعان داشت در این نوع اختلال، افراد مبتلا بدون هیچگونه اطلاع و آگاهی با داشتن یک سری افکار، احساسات و تصاویر ذهنی وسواسی دست به انجام کارها و فعالیتهای تکراری میزند. در واقع تمامی این رفتارها و حرکات تکراری پاسخی است که به رفتارها و تصورات وسواسی داده میشود.
حوزه رفتاری شناختی مشاوره خانواده درباره اختلال وسواس فکری عملی معتقد است اگرچه این اختلال به الگوهای مکرر رفتاری گفته میشود و نمیتواند به عنوان یک بیماری مزمن معرفی شود. اما به نوبه خود میتواند یک سری مشکلات و مسائل جدی را برای افراد به وجود آورد. مشکلاتی از قبیل:
افراد مبتلا ساعتهای طولانی از شبانهروز را به انجام کارها و فعالیتهای وسواسی میپردازند. به همین علت فرصت کافی را برای رسیدگی به امورات خانه و خانواده پیدا نمیکنند.
معمولاً این دسته از افراد از رفتن به محیطها و موقعیتهایی که برایشان اضطراب و تشویش ایجاد میکند پرهیز میکنند. براساس تحقیقات به عمل آمدهای که از سوی کلینیک مشاوره خانواده انجام گرفته است این بیماری اغلب با یک سری اختلالاتی نظیر اضطراب، افسردگیها و همچنین اختلالات غذا خوردن همراه است. ایجاد و شیوع آن در مردان و زنان نیز به یک اندازه میباشد. همچنین مشاور خانواده معتقد است که وسواس فکری و عملی برای اولین بار میتواند از میان اعضای خانواده و بستگان نزدیک فرد شیوع پیدا کند.
یکی از سؤالاتی که ممکن است ذهن بسیاری از افراد به ویژه مبتلایان به عارضه وسواس فکری عملی را به خود درگیر کند این است که آیا درمان این نوع بیماری امکانپذیر است یا نه؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت بله قطعاً امکانپذیر است. امروزه با توجه به پیشرفتی که در علم و دانش بشری به وجود آمده است، متدها و شیوههای درمانی بسیاری برای رفع و از بین بردن اختلال وسواس فکری و عملی ارائه شده و تمامی مبتلایان با استفاده از هر یک از آنان میتوانند به راحتی اختلال تشویشی یا همان وسواس فکری عملی خود را درمان کنند. در ادامه مطلب به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت.[/vc_column_text][mk_image src=”http://www.omidanhozoor.com/wp-content/uploads/2019/03/unnamed-file-26.jpg” image_size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1552282852994{margin-bottom: 0px !important;}”]
قبل از هر چیز باید گفت که افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی به تنهایی و خودی خود نمیتوانند به این بیماری غلبه کنند. باید حتماً از یکی از متخصصین یا روانپزشک و یا حتی مشاور خانواده کمک بگیرد. آنان درمانهای بسیار مؤثری را پیش روی افراد قرار میدهند. در این میان درمان شناختی رفتاری و درمان دارویی یکی از مهمترین و اثربخشترین روشهای درمان این اختلال است. هدف اصلی روش درمانی شناختی رفتاری این است که فرد مبتلا یاد بگیرد چگونه اضطراب و تشویش خود را بدون انجام هیچ کدام از رفتارهای وسواسی کنترل کند. در این نوع درمان به فرد مبتلا راهکارهایی اعم از تمرینهای آرامسازی و تکنیکهای تفکر که تماماً زمینه را برای کاهش اضطراب فراهم میآورد آموزش خواهند داد. همچنین به آنها یاد داده میشود که به جای فرار و اجتناب از افکار وسواسی، با آنها روبهرو شوند. اینجا است که متوجه میشوند چگونه آنها کنار میروند. معمولاً روش درمانی شناختی رفتاری به منظور درمان وسواس فکری عملی حدود ۲۰ جلسه به طول میانجامد و بالاخره زمانی فرا میرسد که افراد مبتلا به راحتی میتوانند بر این اختلال خود غلبه کنند.
فرد مبتلا تا میتواند خود را مشغول و سرگرم کند.
از تنهایی به شدت پرهیز کند.
سعی کند اراده خود را تقویت نماید.
فرد مبتلا افکار وسواسی خود را به چالش بیندازد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
آدرس : تهران،روبروی پارک نیاوران،مجتمع اداری تجاری اطلس مال، طبقه A4 ، واحد 14
تلفن : 02126711303
پشتیبانی فنی : 09129582007
موسسه امیدان حضور جوان نهادی است مستقل که در زمینه ی انجام فعالیت های پژوهشی و مطالعاتی با هدف توسعه و تعالی ایران عزیزمان در سال 1395 به ثبت رسمی رسیده است. عموم فعالیت های امیدان حضور جوان در حوزه های علمی فرهنگی تحقیقاتی و نیکوکاری جامعه می باشد. ما به جوانان این مرز و بوم ارزش بسیار قائلیم و اعتقاد داریم با نیروی جوان و دانش روز در کنار بهره مندی از تجربه ی بزرگان، می توانیم ایران را بسازیم.